Aj vy dochádzate?

Skoro každý piaty človek nebýva v blízkosti svojej práce. Samozrejme, že to nie je zanedbateľné číslo a ani kvalita života, ktorá je tým značne postihnutá. Každoročne sa prevažne na západ vyberie kopec mladých ľudí, len aby neboli nezamestnaní a mohli si čo to zarobiť. Aké sú teda predpoklady, že aj vás niečo také do budúcna postihne?

autobusy

Ohrozené skupiny
Medzi ne môžeme zaradiť jednu hlavnú podskupinu a to obyvateľov najmenej ekonomicky rozvinutým regiónov. Sústredenie štátnych podnikov, investícií a peňazí na západ nášho územia každoročne pripraví o zabehnutí domov nemalé počty Slovákov. Tí sa chtiac nechtiac musia podvoliť. Spolu s rastúcou nespokojnosťou, mnohý prišli na to, že pokiaľ sa nevystavia základná diaľnica D1, východ a niektoré okresy stredného Slovenska budú diskriminované. Aj preto, že škola vám v danej oblasti nezabezpečí miesto, alebo dobre ohodnotenú prácu, mladé ľudia čím skôr utekajú do ekonomicky lepšej a stabilnejšej spoločnosti.

Každodenné dochádzanie
Aj to je na Slovensku výrazné a počty ľudí, ktorí to dennodenne absolvujú nie je zanedbateľné. Pri tom tu nehrá rolu ani samotné mesto, ktoré síce môže byť krajské, ale samo o sebe neprináša toľko pracovných príležitostí ako Bratislava. Pretože hlavné mesto nikdy nerobilo rekonštrukciu a prispôsobenie na nápor takejto pracovnej sily, mnohý starostovia sa tvária prekvapene, keď ide o raňajšie a poobedňajšie kolóny. Pravdou však je, že stále vlievanie peňazí len do bratislavského kraja si pýta aj dostačujúcu infraštruktúru.

autobus

Deti trpia takisto
Aj takáto vec sa môže stať, ak sa kraj rozhodne zatvoriť strednú alebo aj základnú školu. Deti sú potom nútené dochádzať. Hlavne u tých mladších je to o záťaži pre rodičov, ktorí ich vozia na každodennú dochádzku. Riešením by mohli byť málotriedky, no väčšina obcí má strach o ne požiadať.