Série hlavolamov nad ktorými sa trápi celý internet

Hľadáte únik z nudných chvíľ v práci, či sa snažíte prokrastinovať počas učenia? Prečo nevyužiť tento čas aspoň trochu prakticky a roztočiť si mozgové závity na nejakých online hádankách? Tu je zoznam troch najznámejších.noviny, krížovky a okuliare.jpg

  1. Notpron

Volajú ho najzložitejší labyrint úloh aký na webe nájdete a to nie bezdôvodne. Za tých 15 rokov čo táto stránka nemeckého programátora Davida Münnicha existuje, ju totiž zvládlo iba 65 hráčov. Háčik je v tom, že na vyriešenie väčšiny úloh sú okrem štipky rozumu treba aj znalosti z rôznych oblastí počítačovej techniky. Na druhej strane sa však netreba dať hneď odradiť. Úroveň obťažnosti sa pomaly zvyšuje, čiže tých prvých pár úloh by ste mali zvládnuť aj ak sa počítačom nevenujete. Zároveň je hra urobená spôsobom, ktorý sa vás skôr snaží učiť niečo nové (a zvládnuteľné). A v neposlednom rade je tu celá kopa nápovied ktoré nájdete všade možne.

  1. Zahada

V podstate taká ľahšia verzia predchádzajúceho hlavolamu, s tým rozdielom, že sa viac zameriava na klasické hádanky, ktoré idú od tých očividných, či ľahkých, po tie komplikované a náročné. Keď si náhodou už nebudete vedieť  dať rady, Google vám veľmi rád pomôže, niektoré úlohy sú bez neho v podstate nevyriešiteľné. Keď dospejete k správnej odpovedi, napíšete ju do URL stránky (hornej adresy).programovací jazyk html.jpg

  1. DaVinciho kód

Tento internetový rébus si určite zamilujú všetci  fanúšikovia Dana Browna a jeho knihy DaVinciho kód. Dokopy ju dala spoločnosť Random House, ktorá produkuje a vydáva knihy. Stránka vyšla zároveň s dielom. Tento hlavolam je už trocha iného druhu. Z hádaniek, úloh a pomôcok v každom leveli  sa budete cítiť ako skutočný detektív na stope. Jediným problémom môže byť písmo, ktoré síce pridáva tajomnej atmosfére, ale o to ťažšie sa lúšti. Nie je to však až také zlé, a tí čo sa už trocha vyznajú v tomto žánri, by mali mať tento kód vyriešený za pár hodiniek.
Na to aby ste sa do nich mohli pustiť musíte splniť iba jednu podmienku – mať priemernú znalosť anglického jazyka, keďže všetky spomenuté stránky sú v anglickom jazyku.