Podporte svoje zdravie a imunitu

Reč je o čaji Matcha. Je to výnimočný typ zeleného čaju, ktorý sa vyrába z rastliny Camellia sinensis alebo aj Čajovník čínsky. Na rozdiel od ostatných zelených čajov tento sa 20 dní pred zberoch chráni proti slnečným lúčom.

Čo obsahuje tento zelený,,zázrak,,

Vďaka ochrane proti slnku má rastlina priestor na vytváranie L-tranínu či chlorofylu. Obsahuje vysoký podiel zložiek s antioxidačnými účinkami. Spáva sa s prezývkami ako životabudič či zdravá káva. V jednej malej lyžičke prášku nájdete až 70g kofeínu. Nájdeme v ňom aj bielkoviny, sacharidy, železo, vitamíny A a C a vápnik. Pôsobí blahodárne na našu imunitu, udržiava nám mladistvý vzhľad a povzbudzuje telo aj myseľ.

Urobte niečo pre svoje srdce

Pozitívne účinky zeleného čaju matcha https://www.totalvital.sk/matcha

– podpora imunity

– poskytuje ochranu buniek pred rakovinovým bujnením

– zbavuje telo nahromadených škodlivín

– pre športovcov a fyzicky náročne pracujúcich ľudí

– upravuje hladinu cholesterolu

– normalizuje cukor v krvi

– zabezpečuje pokojnú myseľ

– podporuje mozog a pamäť

– podporí Vás v chudnutí

Ako si ho pripraviť?

Energetická bomba v zelenom

2ČL Matcha prášok

250ml vody

1ČL cukru

1ks citrónu

Pre zdravšiu alebo ľahšiu verziu môžete cukor nahradiť inou variantov (hroznový cukor, čakankový sirup…)

V troche vody vymiešame Matcha prášok, postupne dolejeme zvyšok a rovnako pridávame ostatné ingrediencie. Môžeme si ho dozdobiť mätou či plátkom citróna.

Pripravte si šálok plný zdravia

Výborné Brownies ako by ste ich nečakali

115 g masla

4 lyžice matcha

150g cukru

120g bielej čokolády

1/2 ČL soli

1 šálka múky

3 vajcia

Trúbe nastavíme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie. Zohrejte si maslo a postupne ho zmiešajte s bielou čokoládou matchou. Miešajte až kým nie je všetko rozpustené. Do ďalšej misy dajte cukor vajce a soľ. Počas šľahania týchto ingrediencií postupne pridávajte matcha zmes. Nepridávajte múku, kým Vám nevznikne cesto. Múku jemne preosejte. Keď ste spojili všetky ingrediencie aj s múkou, konečné cesto vylejte do pripraveného pekáča, ktorý ste vytreli s maslom. Pečte cca 20 až 30 minút. Nezabudnite potom cesto popichať špajdľou, aby unikol prebytočný vzduch. Poprípade ním proste buchnite o stôl. Pečte ešte 10 minút a hotovo.